Fri frakt på Beställning över 500 kr
Fri frakt på Beställning över 500 kr
Varukorg 0

Nyheter

Feskekörkans fisk- och skaldjursvin

Alvarinho Fisk och skaldjursvin Fiskekyrkan Göteborg Vitvin

Feskekörkans fisk- och skaldjursvin

Feskekörkan i Göteborg invigdes redan 1874. Byggnadens karaktäristiska utseende skapades av arkitekten Victor von Gegerfelt. Feskekörkan har genom åren utvecklats till Göteborgs ledande plats för försäljning av fisk och skaldjur. Inne i hallen finns utsökta restauranger där besökaren kan beställa in skaldjursplatåer och fiskrätter. Till dessa serveras gärna Feskekörkans utvalda fisk- och skaldjursvin från vingåden Soalheiro i norra Portugal Vinet är en blandning av druvorna alvarinho och loureiro. Alvarinho ger en fräsch blommighet med frisk syra och insla av persika och mandel. Loureiro bjuder på ett behaglig djup av aromatisk fruktighet. Feskekörkans fisk- och skaldjursvin passar till det mesta som kommer...

Läs mer →


Göteborgs Jubileumsöl

Nu intruducerar vi en innovativ Ale med lagerkaraktär som är utvecklad i samråd med Nordic Seafarm. Ölet innehåller klimatsmart fingertång. En smakförstärkare rik på umami för att förhöja smakerna och ge en friskhet. Tången är även klimatsmart. Den motverkar övergödning genom bindning av CO2 och fosfor.  

Läs mer →


Stockholms Cava

I juni lanserar vi en ny Cava för Stockholm som påminner om vår Jubileumscava för Göteborg. Cavan innehåller samma druvsorter men i en liten annorlunda mix. Lite friskare men lika god. Flaskan är designad med en retrobild av Stockholms Stadshus. Tillhörande glas i den populära tulpanformen finns också i webbshoppen. Cavan är ett utmärkt dryckesval genom en hel måltid. Den är perfekt som aperitif och passar även utmärkt till fiskrätter, olika typer av skaldjur samt till vitt och rött kött. Serveras med fördel väl kylt vid 8 – 10 grader.

Läs mer →


Cavaglas

Cava Ditoevent Göteborg 400år Göteborgs jubileum Gustav II Adolf Mouserande vin

Nu har vi fått in ett parti vackra Cavaglas med Gustav II Adolf som symbol.  Glasen och har ”resturangkvalitet” för längsta hållbarhet. De är i klarglas och har en rundad tulpanformad kupa för att doften ska samlas upp. Basen är smal så att bubblornas frisläppning kan koncentreras till en mindre yta.  Glasen finns även med stockholms stadshus som symbol. Glasen finns även utan symboler för er som föredrar detta.

Läs mer →


Göteborgs jubileumscava

Brut nature Cava Ditoevent Götebogscavan Göteborg 2021 Göteborg 400år Göteborgs jubileum Göteborgscava Mouserande vin Oriol Rosell

Vår JubileumsCava, ”Göteborg 400 år” finns nu på hyllorna i över femtio Systembolag i Västsverige. Klicka in på  www.systembolaget.se för att finna den närmaste butiken. Cavan är ekologisk Brut Nature med minimalt tillsatt socker och väl nyanserade toner. Den är perfekt som aperitif!

Läs mer →